- 1 avgusta, 2022
- green wall plus
- 0 Comments
- Mahovina, Vertikalna Bašta, Zeleni Zidovi
Kako očuvati zeleni zid od stabilizovane mahovine i druge proizvode od stabilizovanih biljaka
Izbegavanje ovih instrukcija skratiće rok trajanja stabilizovanog bilja
Za sve nedoumice kontaktirajte nas direktno putem telefona 063294521 ili na e-mail office@greenwall-plus.rs
-
Izbegavanje ovih instrukcija skratiće rok trajanja stabilizovanog bilja
-
Stabilizovano bilje je proizvod isključivo za unutrašnje prostore. Izlaganje u spoljašnjim prostorima može skratiti rok trajanja proizvoda.
-
Ne izlagati direktnom zračenju sunčevih zraka.
-
Ne izlagati direktnom udaru vazduha klima uređaja.
-
Ne postavljati direktno iznad izvora toplote.
-
Ne prskati hemijskim sredstvima. Izbegavati prskanje sintetičkih osveživača vazduha u neposrednoj blizini stabilizovanog bilja.
-
Ne postavljati u prostorije hladnije od 8 stepeni celzijusa niti u toplije od 36 stepeni celzijusa.
-
Vlažnost vazduha u prostoriji trebala bi da bude najmanje 30-55%, idealno 60-70%
-
Orošavanje mahovina potrebno je ukoliko je vlažnost vazduha takva da su mahovine krute na dodir.
-
Preporučujemo prskanje destilovanom vodom, raspršivačem koji stvara što sitnije kapljice.
-
Prskanje običnom vodom treba izbegavati jer sadrži hlor i kamenac i druge minerale i čestice koje mogu oštetiti zid.
-
Idealno bi bilo postaviti ovlaživač vazduha (difuser) u blizini proizvoda od stabilizovanog bilja.
-
Postavljanje uređaja za ovlaživanje vazduha dovoljne snage za prostor u kom se nalazi izvesno će ukloniti potrebu za orođavanjem mahovina.
-
Ukoliko dođe do sakupljanja prašine na proizvodima od stabilizovanog bilja moguće je očisiti hladnim fenom, mekanim četkicama za prašinu, oduvati, otresti, ukloniti nežno rukom ili eventualno usisivačem pod uglom tako da se ne stvara vakum, ito na nižem stepenu snage.
-
Ukoliko želite da ublažite miris stabilizovanog bilja moguće je u destilovanu vodu kojom se orošava dodati oko 15% alkoholnog ili jabukovog sirćeta. Takvu soluciju koristiti samo povremeno.
Leave a Comment
Žao nam je, da bi postavili komentar, morate biti prijavljeni.