Green Wall Plus

Zeleni Zidovi

Zeleni zidovi su izraz koji koristimo za stabilizovane prirodne instalacije u enterijerima, koje ne zahtevaju održavanje.
Većinom, za zelene zidove koristimo mahovinu ali i mnoge druge vrste bilja.

Veličina - Materijal

Mogu biti različitih veličina, od različitih materijala, mogu pokrivati čitave zidove ili njihove delove, čak i plafone.

To mogu biti pokretni zidovi (pregrade prostorija – kancelarijske ili restoranske, hotelske, za klinike, wellness centre itd), pregrade raznih dimenzija, vrsta, oblika koje mogu naći primenu u svim vrstama prostora.

Ove instalacije mogu biti rešenja koja istovremeno uključuju više različitih materijala, oblika i boja, u zavisnosti od vaših potreba i ukusa.

Svežina bez održavanja

Prirodni materijali kao što su mahovina i lišaj i drugo bilje koje koristimo su, kroz tretman lakim materijama, precizno obrađeni tako da zadrže mnoga svojstva, izgled i svežinu tokom dugog niza godina, a da ne zahtevaju održavanje, zalivanje i sl (ti organizmi više nisu zapravo živi, ne mogu se regenerisati ali ni istruliti)

Instalacija od mahovine i lišajeva

Instalacije od mahovine i lišaja mogu biti od jednog ili više materijala koji se uklapaju po ukusu i potrebi klijenta. U nekim vrstama prostora više odgovara ravna tamnija mahovina (npr u prostorima koji su više opterećeni nameštajem i predmetima, dekoracijama) a u prostorijama minimalističke prirode još bolje će se istaći loptasta mahovina (3D/Polarna/kupasta).

Veliki spektar ideja

Lišaj će grubim zidovima dati kontrast svojom mekom teksturom i izgledom, a kombinovane instalacije će zavisiti od prostora u kom se nalaze, načina na koji su kombinovane, boja i dizajna.

Mogućnosti ovih materijala su velike, spektar ideja za primenu svakodnevno raste.

Zelene zidove pravimo i sa korama drveta, koje se savršeno uklapaju uz svaku vrstu mahovine.

Cene

Cene zavise od veličine površine, izbora materijala i drugih faktora koje uzimamo u obzir pri izradi idejnog rešenja po vašim smernicama ali verujemo da ćemo uspeti da vam damo najbolju ponudu na tržištu bez kompromitovanja kvaliteta i usluge.

Zeleni Zidovi

Galerija